onsdag 14 november 2007

Men åh vilket långt å jobbigt inlägg det blev...

Precis hemkommen från dataspelsutställningen i Mölndal. Den va rolig och bra, men lite för liten (fast det är förståeligt, jag menar Mölndals museum).
Den visar på båda sidorna av spelandet, det utvecklande å aktivering av både hjärna och fingerfärdighet (t.ex dataspelande läkare presterar bättre än ickespelare) och det sociala som många av dagens spel erbjuder . Baksidan är spelberoendet.
7% ligger i riskzonen för att utveckla spelberoende.
Är det det många vuxna är rädda för, ett beroende?
Eller är det att kidsen slukas av något man inte riktigt kan hantera/förstå?
Är flykten in i spelets värld "farlig"? Eller bara beroenderisken?
Svåra beroenden är ju sällan bra, oavsett vad det handlar om.

Kan man ha ett lyckligt liv om man bara är lycklig i dataspelsvärlden? Eller är det fuska? Måste man vara lyckad irl också? Måste verkligheten vara verkligheten?

Jag hade ju tänkt mej att jag skulle försöka låta World of Warcraft (det spel man allra mest förknippar med verklighetsflykt) sluka mej.
Även om jag alltid dissat det så tänkte jag försöka vara lite open minded. Men efter att ha läst på lite om det, handlingen osv och även testspelat pyttelite inser jag att det inte är min cup of tea. Även om jag satsar helhjärtat så är risken minimal att jag ser vad WoW-spelarna ser.

Spelvärlden är spännande och man kan ju bara fantisera om vad framtiden kommer ha att erbjuda, bl.a försöker ett företag; NeuroSky Inc att utveckla spel som styrs av tankeläsning, very freaky.

Jaja. Hade lite handledning i måndes med Katti om själva gestaltningen. Blir kanske film (unikt..). Funderar även på att göra, vet inte om det har ett särskilt namn, men såhär ljudkassett men tillhörande bildbok. "När du hör den här signalen, didididitt, när du hör den då vet du att det är dags att vända blad". Jag är sugen på båda, så det är väl bara att börja producera.

5 kommentarer:

Camilla Wu sa...

Hej.
Inte för att det har med ditt projekt att göra men...

Torsdag nästa vecka kl. 18:00 hålls en föreläsning på temat serier i stora hörsalen.

...tänkte du kunde vara intresserad.

avstånd sa...

Tycker ditt projekt är grymt intressant. Man vill ju aldrig riskera att bli slav under något men samtidigt vet man inte vad man missar om man inte provar, vad det gäller det mesta. Man får helt enkelt lita till sitt förnuft... Ska bli jätteroligt att höra vad du kommer fram till!

Anonym sa...

Den andra nackdelen jag kan se är väl allt stillasittande. Hörde du om killen som dog för han var så inne i sitt spelande att han varken åt eller drack på flera dygn. Låter ju iofs ganska osannolikt. Hur kan man inte dricka på flera dygn. Han kanske var beroende av någon annan drog och också och hade käktat amfetamin.

Lisa Henån sa...

serieföreläsning låter kanon.

förnuft är bra om det blir för förnuftigt

det vimlar tydligen av historier om folk som dör, eller låter sina barn svälta ihjäl pga wow. sjukt.

Lisa Henån sa...

haha inte för förnuftigt menar jag ju såklart