onsdag 31 oktober 2007

Barbie vs Dracula



Har fotat några bilder till i sminktemat. Ett i Barbie-tema och ett där jag har låtit någon annan använda smink hur som helst.
Barbiebilden blev inte så barbie, snarare vanliga jag med ovanligt läppglans...

Är smink en verklighetsflykt, kan man verkligen gömma sig bakom kemikalier? Är det i så fall en konflikt? Är det osminkade ansiktet sanningen? Är sanningen alltid bäst?

Jag läste nånstans att det kvinnliga mandomspovet (???) var att gå osminkad i stan. Otroligt fånigt. Men säkert en svår match för många.

Man blir förfärad av spacklade kids men rörd av målade gamla tanter.

Det finns lite att gräva i, men det känns ändå väldigt ytligt (åhåhåhå så tokigt), så jag tror att jag lämnar smink nu och går vidare bland mina verklighetsflykter.

Verklighetsflykter kan ju vara konfliktfyllda på många olika sätt.

Ikväll funderar jag på att dokumentera den vanligaste verklighetsflykten och kanske den allra mest konfliktfyllda; nämligen alkohol.

Förena nytta med nöje....?

måndag 29 oktober 2007

Den osminkade sanningen



Stirrig å ångestfylld

Nu idag började det egna arbetet. "Komma igång" är mitt mantra just nu.
Jag vill fota. Arrangerade foton.
Men vilken konflikt jag ska arbeta med vet jag inte än.
Så idag fortsatta jag med mina osminkade bilder, photoshopade lite, ska lägga upp dom ikväll.
Tror jag ska fortsätta att jobba utifrån min konfliktkarta genom fotografi.

Fast den största konflikten just nu är kanske att jag är svettig inför det faktum att jag ska redovisa genom 45 minuters föreläsning. Å jag ska bli lärare, och följaktligen göra det i hela mitt yrkesliv sen. Det är ju en konflikt om nåt.

Kanske det är det jag ska jobba med...?

Inläggen som kom före bloggen

24 okt
Idag har jag börjat. Jag gjorde en liten käck tankekarta över konflikter. När jag tittar på den så är det särskilt två konfliktgrupper som är starka, nämligen verklighetsflykt och ålderskonflikt. Känns lagom mäktiga och okonkreta, eftersom jag varit så himla tydlig i mina tidigare projekt siktar jag nu på att bli lite mer, hmm flummig?Jag vill nog gärna jobba lite mer digitalt denna gången. Helst med foto. Kanske med film, vi får se.

25 okt
Idag har jag börjat så smått. Tittade på min karta över verklighetsflykt och valde ordet smink som jag har med där. Huruvida smink är en konflikt, eller ens en verklighetsflykt kan ju diskuteras. I alla fall har jag fotats osminkad. Ovanligt. Jag går aldrig osminkad förutom på sommaren, fast även då brukar lite vattenfast mascara göra mej sällskap. Så smink är nog konfliktfyllt för mej, inte tillräckligt för att basera ett projekt på det, men det kanske kan bli en språngbräda.